100 joves han gaudit de la Science School 2016

Qui diu que al juliol no hi ha vida als Campus universitaris? Uns 100 joves estudiants d’ESO de Castelldefels, Begues o Barcelona (entre d’altres) han gaudit de tres setmanes de tallers de ciències i tecnologies al Campus Baix Llobregat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Es tracta de la “Science School“, una de les activitats del CasTechdefels que (encara que soni a festival de música electrònica) és la Universitat d’estiu on aquest campus s’obre a la societat. Aquests dimarts hem tancat amb una introducció a les impressores 3D i les talladores làser un cicle de fins a 15 tallers que va començar el 27 de juny amb pràctiques a un simulador de vol. Enmig hem pilotat un dron, analitzat la qualitat de l’aigua o multiplicat plantes amb cultiu in vitro.

També hem après a fer servir una placa Arduino com a sensor, desenvolupar apps amb l’App-Inventor, fer models de sistemes vius amb Net Logo  o substituir el teclat per una llimona amb Makey-Makey.

 

A més, hem après a fer esferificacions com si fóssim un xef tres estrelles, a millorar la nostra memòria olfactiva i reconèixer els aromes, a aïllar el nostre propi ADN i observar-lo amb un microscopi. Per últim, hem visitat l’Institut de Ciències Fotòniques, hem entès com se senten els astronautes a l’espai i construït una torre de caiguda per generar microgravetat.

 

En definitiva, una experiència per donar sortida a la curiositat de joves interessats en les ciències i tecnologies. Que aquests puguin conèixer l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels i l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona d’una manera distesa i estiuenca. Esperem que l’any vinent puguem repetir i sigui tant o més exitós que aquest!