Crònica del taller de Fil a l’Agulla: Encaixes… o trenquem les caixes?

Dimecres passat vam fer el taller amb Fil a l’Agulla, es deia, “Encaixes… o trenquem les caixes?”. El taller anava sobre el bullyng, i com, moltes vegades a la societat hi ha uns rols preestablerts que fan que no encaixem bé i siguem els “estranys” per diversos motius (sexe, religió, gènere, etc.). Però si ens parem a pensar… què vol dir ser estrany?
El taller el vam valorar molt positivament, ens va servir com a espai per obrir-nos i reflexionar amb els companys del Kasal sobre com ens hem sentit en moltes ocasions, i com ens afecten les coses que ens diuen o fan la resta, sense adonar-nos de les nostres pròpies formes d’actuar i relacionar-nos amb el nostre voltant.

Ens vam sentir molt còmodes, vam poder parlar obertament sobre les nostres experiències, com ens han afectat les nostres vivències i va sorgir un ambient molt propici per reflexionar sobre com ens hem sentit en segons que moments nosaltres mateixos, com s’han sentit els nostres companys, si nosaltres érem particíps o no si ens adonàvem, i sobretot, de com podíem millorar la nostra forma d’actuar vers la resta de persones.

Tot i que ens va costar una mica obrir-nos amb temes tan delicats, finalment va ser profitós i les persones que van participar ens van dir que si podíem fer més tallers com aquests, perquè ajuden a fer que el grup del Kasal es cohesioni, ens coneixem millor i prenem consciència de les nostres actituds.

fil a l'agulla