Ja arriben les eleccions al Consell Escolar!

portada

Ja saps el que és el Consell Escolar i tens clar com vols participar?

Si encara no ho saps, hem preparat una guía on trobaràs tota la informació sobre el Consell Escolar i la teva participació com a jove estudiant de la ciutat.

QUÈ ÉS EL CONSELL ESCOLAR?

El Consell Escolar és l’òrgan de govern dels centres educatius, és a dir, on es troba la comunitat educativa (alumnes, professors, mares i pares, personal d’administració i serveis) per prendre decisions sobre el funcionament de l’institut.

Les representants de cada sector són escollides mitjançant una votació. Tenen un mandat de 4 anys, però les eleccions es produeixen cada 2 per tal de renovar la meitat de les persones membres del Consell.

És molt important participar perquè és una forma de fer sentir la veu dels estudiants.

 

QUINES FUNCIONS TÉ EL CONSELL ESCOLAR?

El Consell Escolar té la funció de governar l’institut. S’aprova el projecte educatiu, es programen les activitats anuals, s’aprova la gestió econòmica i el reglament intern del centre, entre d’altres.

 

COM POTS PARTICIPAR?

Hi ha dues formes bàsiques de participació: la presentació d’una candidatura per ser conseller o consellera escolar o votant responsablement el dia de les eleccions.

Si et vols implicar, la millor forma per a què la vostra opinió compti i que us facin cas en les vostres exigències com a estudiants és organitzant-vos, i ocupar tots els espais de poder i participació existents. El Consell Escolar és un d’ells.

Si no vols implicar-te tant, a les teves mans tens la capacitat de canviar tot allò que no t’agrada i millorar el teu institut votant responsablement. Informa’t de les idees de les candidatures i vota a qui creguis que et representarà millor.

 

VOLS PRESENTAR-TE A LES ELECCIONS?

Si vols implicar-te com a conseller o consellera primer hauràs de dirigir-te a la secretaria del teu institut i demanar el full de presentació de candidatura.

Quan ho hagis fet, pots començar amb la teva campanya explicant o recollint idees que vols portar a terme al teu institut i demanant el vot a les teves companyes i companys. Durant tot el temps que siguis conseller/a, podràs comptar amb el Casal de Joves en tot allò que necessitis.

A més els consellers escolars dels centres poden presentar-se també a les eleccions del Consell Escolar Municipal, que compleix altres funcions a escala de ciutat.

 

NECESSITES MÉS INFORMACIÓ? VOLS AJUDA? SAPS QUE VOLS PARTICIPAR PERÒ NO SAPS PER ON COMENÇAR?

No t’amoïnis, posa’t en contacte amb nosaltres i t’ajudarem en tot allò que necessitis!

Kasal de Joves -> Centre Cívic Frederic Mompou (pl. Joan XXIII, 10, Castelldefels)

Whatsapp: 600929652

Mail: casaldejoves@castelldefels.org

FB: www.fb.com/jovesdecastelldefels

TW: @jcastelldefels

Instagram: @jovesdecastelldefels

Web: www.jovesdecastelldefels.org

 

Clicant aquí podràs trobar el díptic en PDF